web analytics

Website trends van nu

0 Comments

Websites zijn de afgelopen jaren enorm geëvolueerd. Ze zijn niet langer alleen een plek om informatie te delen, maar zijn nu een belangrijk onderdeel van de branding en de online aanwezigheid van een bedrijf. Als gevolg hiervan zijn er voortdurend nieuwe trends op het gebied van websites, die de manier waarop we informatie consumeren en interactie hebben met online inhoud blijven veranderen.

In deze blog zullen we enkele van de laatste trends op het gebied van websites bespreken.

 • Responsief webdesign
  Responsief webdesign is al enkele jaren een trend, maar het blijft belangrijk. Dit komt omdat steeds meer mensen websites op hun mobiele apparaten bekijken. Het is dus van cruciaal belang dat websites zich aanpassen aan verschillende schermformaten. Websites die niet responsief zijn, zullen een slechte gebruikerservaring bieden op mobiele apparaten, wat kan leiden tot hogere bounce rates en een slechte SEO-ranking.
 • Donkere modus Donkere modus is een relatief nieuwe trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de achtergrond van de website donker te maken, wat minder vermoeiend is voor de ogen en de leesbaarheid van tekst verbetert. Veel websites bieden nu de optie om tussen lichte en donkere modi te schakelen.
 • Eenvoudig ontwerp
  Eenvoudig ontwerp is een trend die de afgelopen jaren is blijven groeien. Minimalistisch design met veel witruimte en eenvoudige navigatie maakt het gemakkelijker voor gebruikers om de inhoud te vinden die ze zoeken en om een beter overzicht te krijgen van de belangrijkste boodschappen van de website.
 • Voice user interfaces (VUI)
  Stemgestuurde interfaces worden steeds populairder. Steeds meer mensen gebruiken stemassistenten zoals Siri en Alexa om informatie te zoeken en apparaten te bedienen. Bedrijven beginnen nu VUI te integreren in hun websites, zodat gebruikers de website kunnen bedienen met hun stem. Dit kan een waardevolle toevoeging zijn voor gebruikers die hun handen vol hebben.
 • Chatbots
  Chatbots zijn geautomatiseerde gesprekspartners die kunnen worden geprogrammeerd om vragen van gebruikers te beantwoorden en problemen op te lossen. Bedrijven gebruiken chatbots om klantenservice te bieden, leads te genereren en om de gebruikerservaring te verbeteren. Chatbots kunnen ook worden geprogrammeerd om op een menselijke manier te communiceren, waardoor het voor gebruikers lijkt alsof ze met een echte persoon praten.

Conclusie
De trends op het gebied van websites blijven veranderen en evolueren. Responsief webdesign, donkere modus, eenvoudig ontwerp, voice user interfaces en chatbots zijn enkele van de laatste trends die de manier waarop we websites gebruiken en ervaren veranderen. Door deze trends te volgen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun websites relevant blijven en een geweldige gebruikerservaring bieden.

About the author 

Erwin van der Star

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates