web analytics

Hoe werkt het bouwen van een website?

0 Comments

Het bouwen van een website kan een tijdrovende klus zijn, vooral als je geen ervaring hebt met programmeren en ontwerp. Gelukkig zijn er tal van tools beschikbaar waarmee je zonder enige ervaring een website kunt bouwen. Divi is zo’n tool, en in dit blog zullen we uitleggen hoe je een website kunt bouwen met Divi.

Wat is Divi?

Divi is een drag-and-drop website builder die wordt geleverd met een uitgebreide reeks tools en functies. Het is ontworpen om het bouwproces te vereenvoudigen en te versnellen, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Het belangrijkste voordeel van Divi is dat het visueel is, wat betekent dat je geen code hoeft te schrijven om wijzigingen aan te brengen. In plaats daarvan gebruik je de muis om elementen op de pagina te slepen en te plaatsen.

Hoe bouw je een website met Divi?

Stap 1: Kies een hostingprovider en domeinnaam

Voordat je met het bouwen van de website begint, moet je een hostingprovider kiezen en een domeinnaam registreren. Er zijn tal van opties beschikbaar, waaronder Bluehost, SiteGround en HostGator. Zorg ervoor dat je een provider kiest die betrouwbaar is en voldoet aan jouw specifieke behoeften.

Stap 2: Installeer WordPress en Divi

Als je eenmaal een hostingprovider hebt gekozen, kun je WordPress installeren en Divi toevoegen. WordPress is een CMS (contentmanagementsysteem) waarmee je de inhoud van jouw website kunt beheren. Divi is een plug-in die je kunt downloaden en installeren in WordPress. Het geeft je de mogelijkheid om pagina’s te maken en te bewerken met behulp van de drag-and-drop-interface.

Stap 3: Selecteer een thema

Divi wordt geleverd met een reeks voorgemaakte thema’s die je kunt gebruiken als basis voor jouw website. Kies een thema dat past bij het doel van jouw website en het type inhoud dat je gaat publiceren. Nadat je een thema hebt geselecteerd, kun je het bewerken om het aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Stap 4: Maak pagina’s

Met Divi kun je pagina’s maken en bewerken met behulp van de drag-and-drop-interface. Sleep elementen zoals koppen, tekstvakken, afbeeldingen en knoppen naar de pagina en pas de stijl aan om ze aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Je kunt ook secties toevoegen om de pagina op te splitsen in verschillende gebieden.

Stap 5: Publiceer de website

Nadat je alle pagina’s hebt gemaakt en bewerkt, ben je klaar om de website te publiceren. Controleer de website zorgvuldig om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het hoort en dat er geen fouten zijn. Als alles in orde is, kun je de website live zetten en beginnen met het promoten van jouw bedrijf, producten of diensten.

Conclusie

Het bouwen van een website met Divi is een eenvoudig proces dat

About the author 

Erwin van der Star

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates