web analytics

Google Search Console: hoe pak je het aan?

Main Accent Title Banner

Google Search Console is een gratis tool waarmee je de aanwezigheid en de gezondheid van je website in de zoekresultaten van Google kunt controleren en verbeteren. Je kunt hiermee zien hoe je website geïndexeerd wordt, welke zoektermen je website triggeren, hoe je website scoort op mobiel en desktop, en of er fouten of problemen zijn die je moet oplossen.

Google Search Console bestaat uit verschillende elementen, zoals:

URL-inspectie: dit is de functie waarmee je gedetailleerde informatie kunt krijgen over een specifieke URL op je website, zoals de indexeerstatus, de dekking, de mobielvriendelijkheid, de AMP-validiteit, de schema markup en meer.
Prestaties: dit is de functie waarmee je de prestaties van je website kunt meten en analyseren, zoals het aantal klikken, het aantal vertoningen, de gemiddelde positie, de gemiddelde CTR en meer. Je kunt ook filteren op datum, apparaat, land, zoektype, zoekopdracht en pagina.
Dekking: dit is de functie waarmee je de dekking van je website kunt controleren en verbeteren, zoals het aantal geïndexeerde, uitgesloten, geldige en ongeldige pagina’s. Je kunt ook zien welke fouten of waarschuwingen er zijn die je moet oplossen om je indexering te verbeteren.
Sitemap: dit is de functie waarmee je je sitemap kunt indienen en beheren bij Google. Een sitemap is een bestand dat de structuur en de inhoud van je website beschrijft, zodat Google je website beter kan crawlen en indexeren.

Google Search Console pak je aan door deze elementen te gebruiken en te optimaliseren. Je kunt hiervoor verschillende tools en bronnen gebruiken, zoals:

Google Search Console Help: dit is de officiële helpcentrum van Google Search Console, waar je handleidingen, tips, veelgestelde vragen en meer kunt vinden over hoe je Google Search Console kunt gebruiken en je website kunt verbeteren¹.

Google Webmasters: dit is de officiële blog en het YouTube-kanaal van Google Webmasters, waar je nieuws, updates, video’s, tutorials en meer kunt vinden over Google Search Console en andere Google-producten die relevant zijn voor webmasters²³.

Google Webmaster Central Forum: dit is het officiële forum van Google Webmaster Central, waar je vragen kunt stellen, antwoorden kunt krijgen, feedback kunt geven en ervaringen kunt delen met andere webmasters en Google-medewerkers over Google Search Console en andere Google-producten die relevant zijn voor webmasters.

Google Search Console pak je aan door deze tools en bronnen te gebruiken en je website voortdurend te testen, aan te passen en te verbeteren. Google Search Console is een onmisbare tool om je online aanwezigheid te vergroten, je doelgroep te bereiken en je bedrijf te laten slagen.

Terug naar vorige pagina