web analytics

Google Analytics: hoe pak je het aan?

Main Accent Title Banner

Google Analytics is een gratis tool waarmee je het verkeer, het gedrag en de conversie van je website kunt meten en analyseren. Je kunt hiermee inzicht krijgen in hoe je website presteert, waar je bezoekers vandaan komen, wat ze doen op je website en hoe je ze kunt omzetten in klanten.

Google Analytics bestaat uit verschillende elementen, zoals:

Dashboard

Dit is de hoofdpagina van Google Analytics, waar je een overzicht krijgt van de belangrijkste indicatoren en statistieken van je website, zoals het aantal bezoekers, de bounce rate, de tijd op bezoek, de conversie rate en meer.

Acquisition

Dit is de sectie van Google Analytics die zich bezighoudt met het volgen en analyseren van de bronnen van verkeer naar je website, zoals zoekmachines, sociale media, e-mail, advertenties en meer.

Behavior

Dit is de sectie van Google Analytics die zich bezighoudt met het volgen en analyseren van het gedrag en de interactie van je bezoekers op je website, zoals pagina’s bezoeken, acties ondernemen, producten bekijken en meer.

Conversion

dit is de sectie van Google Analytics die zich bezighoudt met het volgen en analyseren van de conversies die je website genereert, zoals aankopen, inschrijvingen, downloads en meer.

Google Analytics pak je aan door deze elementen te gebruiken en te optimaliseren. Je kunt hiervoor verschillende tools en bronnen gebruiken, zoals:

Google Tag Manager: dit is een gratis tool waarmee je tags kunt beheren en toevoegen aan je website zonder code te schrijven. Tags zijn kleine stukjes code die informatie verzamelen en verzenden naar Google Analytics of andere tools.
Google Data Studio: dit is een gratis tool waarmee je data kunt visualiseren en presenteren op een aantrekkelijke en interactieve manier. Je kunt hiermee dashboards, rapporten en visualisaties maken die je inzicht geven in de prestaties en resultaten van je website.

Google Analytics pak je aan door deze tools en bronnen te gebruiken en je website voortdurend te testen, aan te passen en te verbeteren. Google Analytics is een essentiƫle manier om je online aanwezigheid te vergroten, je doelgroep te bereiken en je bedrijf te laten slagen.

Ga terug naar vorige pagina