Premade-Layouts gebruiken in Divi

Toegang tot vooraf gemaakte lay-outs

U kunt vooraf gemaakte lay-outs rechtstreeks vanuit Divi Builder openen en importeren wanneer u een pagina maakt of bewerkt.

Wanneer u een nieuwe pagina toevoegt vanuit het WordPress-dashboard, implementeert u de Visual Builder.

Als dit een nieuwe pagina is, krijgt u drie keuzes met betrekking tot hoe u uw pagina wilt gaan bouwen. Selecteer de optie “Choose A Premade Layout”.

Hiermee wordt automatisch de pop-up ‘Laden uit bibliotheek’ geopend, waar u alle vooraf gemaakte lay-outs vindt.

Premade-lay-outs, opgeslagen lay-outs of bestaande pagina’s

In het pop-upvenster Laden uit bibliotheek zijn drie tabbladen beschikbaar. Op het tabblad Premade-indelingen vindt u alle premade-indelingen die door het ontwerpteam van Elegant Themes zijn gemaakt en die u gratis kunt gebruiken. Op het tabblad “Uw opgeslagen lay-outs” kunt u elke lay-out openen die u persoonlijk hebt opgeslagen in de Divi Library. En het tabblad “Uw bestaande pagina’s” bevat een lijst met alle pagina’s (inclusief berichten en projecten) die momenteel op uw website staan, waar u ervoor kunt kiezen om een ​​bestaande pagina te klonen om het ontwerp van een nieuwe pagina te starten.

Een premade-indeling laden

Op het tabblad Premade-indelingen kunt u eenvoudig een nieuwe lay-out vinden door door de lijst met lay-outpakketten te bladeren of door te zoeken op categorie in de linkerkolom.

Nadat u een lay-outpakket hebt geselecteerd, kunt u een voorbeeld van alle individuele paginalay-outs in het pakket bekijken. Als u op een paginalay-out aan de rechterkant klikt, wordt een voorbeeld van de pagina aan de linkerkant gegenereerd. Onder het voorbeeld kunt u op de knop “Live demo bekijken” klikken om de live demo van de pagina op een nieuw tabblad te openen. Wanneer u klaar bent om de lay-out te gebruiken, klikt u op de knop “Deze lay-out gebruiken” om de lay-out op uw pagina te implementeren.

Het toevoegen van een vooraf gemaakte lay-out aan een pagina is niet eenmalig. U hebt op elk gewenst moment toegang tot nieuwe lay-outs in Visual Builder voor nieuwe of bestaande pagina’s. Open eenvoudig het pagina-instellingenmenu van de visuele bouwer onderaan de pagina door op het paarse cirkelpictogram met drie stippen te klikken.

Klik vervolgens op het pictogram “Laden uit bibliotheek” (het ziet eruit als een plusteken) om de pop-up Laden uit bibliotheek te implementeren met alle vooraf gemaakte lay-outs.

Voeg lay-outs toe aan bestaande inhoud of vervang bestaande inhoud

U kunt een vooraf gemaakte lay-out in een lege pagina, een bestaande lay-out laden of u kunt bestaande inhoud vervangen. Als u een lay-out naar een lege pagina laadt, wordt de lay-out eenvoudig aan uw pagina toegevoegd zoals verwacht. Als u een vooraf gemaakte lay-out naar een bestaande pagina laadt, wordt de lay-out standaard onder de bestaande inhoud van de pagina toegevoegd. Als u dus aanvankelijk geen wijziging van uw pagina ziet wanneer u een nieuwe lay-out toevoegt, moet u naar beneden scrollen om de nieuwe lay-outinhoud te zien die naast de bestaande lay-out is geïmplementeerd. Als u de bestaande inhoud volledig wilt vervangen door de nieuwe premade-indeling, kunt u de optie “Bestaande inhoud vervangen” aanvinken voordat u ervoor kiest om de premade-indeling te gebruiken. Deze optie bevindt zich direct onder het lay-outvoorbeeld en de knoppen.

Opgeslagen lay-outs laden en bestaande pagina’s klonen

Als u lay-outs in uw Divi-bibliotheek hebt opgeslagen, kunt u deze lay-outs openen vanuit de pop-up Laden uit bibliotheek op het tabblad “Uw opgeslagen lay-outs”. Om de opgeslagen lay-out naar uw pagina te laden, klikt u eenvoudig op de opgeslagen lay-out in de lijst.

Meer informatie over het opslaan en laden van aangepaste lay-outs in Divi .

U kunt ook een begin maken met het ontwerp van uw pagina door een van de bestaande pagina’s van uw website te klonen. Klik op het tabblad “Uw bestaande pagina’s” en selecteer de pagina die u wilt klonen. Hiermee wordt de lay-out (en inhoud) van de pagina op uw nieuwe pagina geïmplementeerd.

Aanpassing en flexibiliteit

De mogelijkheid om vooraf gemaakte lay-outs toe te voegen om het bouwen van een nieuwe pagina te starten, opent een wereld van flexibiliteit voor het maken van uw eigen unieke lay-outs. Nadat de lay-outs zijn geïmplementeerd, kunt u ze bewerken zoals u wilt. Als u bijvoorbeeld van een bepaalde lay-out houdt, maar liever niet over een bepaalde sectie beschikt, verwijdert u deze eenvoudig door op het prullenbakpictogram voor die sectie te klikken en deze is verdwenen!

En door elk element op de pagina te vervangen door uw eigen inhoud, kunt u binnen enkele minuten een prachtige, aangepaste site hebben. Met de visual builder zijn deze wijzigingen eenvoudig. Beweeg over een gebied waar u wijzigingen wilt aanbrengen en de instellingen ervoor verschijnen. Als u tekst wilt wijzigen, selecteert u eenvoudig de tekst en begint u met typen.

Als de verandering je bevalt, kun je op “command + save” drukken (of op de knop Save klikken). Als de verandering je niet bevalt, kun je op “command + z” drukken om deze ongedaan te maken (of gebruik de knop bewerkingsgeschiedenis om meerdere acties tegelijk terug te draaien!).

Voor meer informatie over het bewerken van elementen met de visuele builder, zie ons bericht over aan de slag gaan met de Divi Builder .