De Divi Video module

Video’s toevoegen aan uw pagina in Divi is eenvoudig met behulp van de videomodule. Met de module kunt u video’s van vrijwel elke bron insluiten, evenals de miniatuurafbeelding en de afspeelknop aanpassen om een ​​duidelijkere stijl aan de insluiting toe te voegen.

Een videomodule aan uw pagina toevoegen

Voordat u een videomodule aan uw pagina kunt toevoegen, moet u eerst in Divi Builder springen. Nadat het Divi-thema op uw website is geïnstalleerd, ziet u elke keer dat u een nieuwe pagina bouwt een knop Divi Builder gebruiken boven de berichteditor. Als u op deze knop klikt, wordt Divi Builder ingeschakeld en hebt u toegang tot alle modules van Divi Builder. Klik vervolgens op de knop Visual Builder gebruiken om de builder in Visual Mode te starten. U kunt ook klikken op de knop Visual Builder gebruiken tijdens het browsen op uw website aan de voorkant als u bent aangemeld bij uw WordPress-dashboard.

videomodule

Nadat u Visual Builder hebt ingevoerd, kunt u op de grijze plusknop klikken om een ​​nieuwe module aan uw pagina toe te voegen. Nieuwe modules kunnen alleen binnen Rijen worden toegevoegd. Als u een nieuwe pagina start, vergeet dan niet eerst een rij aan uw pagina toe te voegen. We hebben een aantal geweldige tutorials over het gebruik van Divi’s rij- en sectie- elementen.

videomodule

Zoek de videomodule in de lijst met modules en klik erop om deze aan uw pagina toe te voegen. De modulelijst kan worden doorzocht, wat betekent dat u ook het woord ‘video’ kunt typen en vervolgens op enter kunt klikken om de videomodule automatisch te zoeken en toe te voegen! Nadat de module is toegevoegd, wordt u begroet met de lijst met opties van de module. Deze opties zijn onderverdeeld in drie hoofdgroepen: Inhoud , Ontwerp en Geavanceerd .

Gebruiksvoorbeeld: een video toevoegen aan uw bestemmingspagina

Een video toevoegen aan uw bestemmingspagina is een geweldige manier om uw producten te promoten en conversies te verhogen. In dit voorbeeld ga ik je laten zien hoe je de videomodule kunt gebruiken om een ​​video aan je bestemmingspagina toe te voegen. Ik heb een rode cirkel geplaatst waar de video naartoe moet.

videomodule

Met de Visual Builder voeg ik een nieuwe sectie toe met een rij met volledige breedte (1 kolom). In de rijinstellingen op het tabblad Ontwerpen selecteer ik de optie “Aangepaste breedte gebruiken”. Voor de optie Aangepaste breedte die wordt weergegeven, voer ik een aangepaste breedte van 767 px in. Dit zorgt ervoor dat de videomodule die ik in deze rij ga toevoegen deze breedte niet overschrijdt en te groot wordt op grotere schermformaten.

videomodule

Vervolgens voeg ik de videomodule toe aan de rij. Op het tabblad Inhoud van de instelling van de videomodule voer ik de video-URL in van de video die ik wil insluiten op mijn bestemmingspagina. Ik gebruik de URL van een YouTube-video voor dit voorbeeld.

videomodule

Vervolgens voeg ik een URL voor een beeldoverlay toe voor mijn video door op de knop “Genereren van video” te klikken. Dit haalt automatisch een afbeelding uit de video om te dienen als een overlay met een nieuw aangepast videopictogram.

videomodule

Op het tabblad Ontwerpen wijzig ik de kleur van het afspeelpictogram zodat deze overeenkomt met mijn bestemmingspagina.

videomodule

Nu heb ik een video voor mijn bestemmingspagina die er schoon uitziet en overeenkomt met mijn ontwerp.

videomodule

Nu je de videomodule in actie hebt gezien, duik je in ALLE instellingen in de onderstaande secties. We hebben een gedetailleerd overzicht gegeven van wat u op elk tabblad van de instellingen van de module vindt en een uitleg van wat elke module doet.

Inhoud opties

videomodule

Video URL

Met de Divi Video-module kunt u video op twee verschillende manieren toevoegen. U kunt uw eigen videobestand uploaden vanaf uw computer door op de knop “Video uploaden” te klikken en het gewenste bestand te selecteren, of u kunt elke video-URL invoeren van een videobron van een derde partij, zoals YouTube of Vimeo. Kopieer en plak de URL vanuit uw browser en plak deze in het veld Video-URL en Divi zorgt voor de rest !.

Afbeeldings-overlay-URL

Als u een aangepaste videominiatuurafbeelding wilt definiëren, die met een aangepaste afspeelknop op de standaard video-interface wordt geplaatst om een ​​schoner en gestileerd uiterlijk te creëren, kunt u ervoor kiezen om dit te doen met behulp van het veld Beeldoverlay. Met dit veld kunt u uw eigen aangepaste afbeelding uploaden of Divi automatisch een afbeelding laten genereren op basis van uw video-URL. De meeste videoproviders ondersteunen deze optie, zoals YouTube en Vimeo. Klik eenvoudig op de knop “Genereren van video” en laat Divi de rest regelen!

Beheerderslabel

Standaard wordt uw videomodule weergegeven met een label met ‘Video’ in de builder. Met het beheerderslabel kunt u dit etiket wijzigen voor eenvoudige identificatie.

Ontwerpopties

Pictogramkleur spelen

videomodule

Als u een afbeeldingsoverlay voor uw videomodule aanwijst, bevat de weergegeven video een afspeelpictogram boven de video. U kunt de kleur van dit pictogram hier aangeven zodat deze overeenkomt met het kleurenschema van uw pagina.

Geavanceerde mogelijkheden

videomodule

CSS ID en klassen

Dit kan worden gebruikt om een ​​unieke CSS-ID of klasse aan uw module toe te voegen. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt in uw stylesheet of in het vak CSS Aangepaste thema-opties om aangepaste stijlen toe te passen op de module. CSS-ID’s kunnen ook worden getarget met ankerlinks om naar bepaalde delen van uw pagina te linken.

Aangepaste CSS

Hier kunt u aangepaste CSS toevoegen aan uw videomodule.

Zichtbaarheid

Als u uw videomodule op bepaalde apparaten wilt verbergen, kunt u selecteren op welke apparaten u de videomodule wilt uitschakelen.