De Divi Role Editor gebruiken

Bepalen wat gebruikers binnen de Divi Builder kunnen doen

De Divi Role Editor geeft u controle over wat elke verschillende WordPress-gebruikersrol kan doen binnen de Divi Builder. Voor elke rol kunt u bepaalde acties binnen de Divi Builder uitschakelen, die beperken hoe de builder kan worden gebruikt voor gebruikers van die rol. Dit is de perfecte manier voor WordPress freelancers en kleinere webdesignbureaus om websites aan hun klanten over te dragen, terwijl tegelijkertijd wordt beperkt wat de klant binnen Divi kan doen. Door meer geavanceerde functies te beperken, kunt u de Divi Builder voor hen gemakkelijker te begrijpen maken en tegelijkertijd voorkomen dat ze toegang krijgen tot functies dan mogelijk worden gebruikt om uw prachtige ontwerpen te verpesten!

Hier is een goed voorbeeld. Laten we zeggen dat u net klaar bent met het bouwen van een nieuwe website voor uw klant en dat u volledig hebt geprofiteerd van Divi’s geavanceerde ontwerpinstellingen en aangepaste CSS, en zelfs geïntegreerde plug-ins van derden met behulp van de codemodule. Alles ziet er perfect uit en je eigen stijlgids heeft je elke beslissing verteld. U wilt de website aan uw klant overhandigen zodat zij hun “Over ons” -pagina actueel kunnen houden, maar u wilt hen niet toestaan ​​iets geks te doen. Dit is de perfecte gelegenheid om de Divi Role Editor te gebruiken. Wijs eenvoudigweg de gebruiker van uw klant toe aan een specifieke rol zoals ‘Editor’. Pas vervolgens met behulp van de Divi Role Editor de mogelijkheden van die rol aan. U kunt dingen doen als: de Divi-bibliotheek uitschakelen, toegang tot globale modules uitschakelen, toegang tot geavanceerde ontwerpinstellingen en aangepaste CSS-tabbladen uitschakelen. U kunt zelfs hun mogelijkheid verwijderen om modules te verwijderen en te verplaatsen, en ze alleen toestaan ​​om bestaande modules te bewerken. Ten slotte kunt u ook bepalen welke soorten instellingen ze mogen bewerken op het tabblad Algemene instellingen! Als u klaar bent, heeft de client alleen de tools die hij nodig heeft om zijn inhoud te bewerken.

Themavoorrechten op hoog niveau

Hier kunt u de thema-instellingen op het hoogste niveau aanpassen, waardoor de toegang tot de hoofdmenu-items van Divi (zoals de Divi Theme Options en Theme Customizer) wordt beperkt.

docs afbeelding

Builder-interface

Hier kunt u acties op hoog niveau binnen de builder beperken, zoals de mogelijkheid om items binnen de builder te bewerken, verwijderen of verplaatsen. Een algemene implementatie van deze instellingen kan zijn om het bewerken van items mogelijk te maken, maar de mogelijkheid om items binnen de builder te verplaatsen of te verwijderen uit te schakelen. U kunt ook de toegang tot de Divi Builder helemaal uitschakelen.

docs afbeelding

Bibliotheekinstellingen

Hier kunt u de toegang van de gebruiker tot de Divi Library beheren. U kunt gebruikers ook verbieden GLobal-modules te bewerken. Omdat wijzigingen in wereldwijde modules vaak verstrekkende gevolgen hebben, is het soms veiliger om uw klanten deze helemaal niet te laten bewerken.

docs afbeelding

Instellingen tabbladen

Instellingen-tabbladen verwijzen naar de drie categorieën opties die beschikbaar zijn in het instellingenvak van elke module, rij en sectie. Deze instellingentabbladen zijn: Algemene instellingen, Geavanceerde ontwerpinstellingen en Aangepaste CSS. Over het algemeen kun je alles wat je nodig hebt om een ​​geweldige Divi-website te bouwen vinden in de Algemene instellingen, maar als je een beetje geavanceerder wilt worden, kun je doorgaan naar de tabbladen Ontwerpinstelling en Aangepaste CSS. Vaak is het een goed idee om deze laatste tabbladen voor uw klanten uit te schakelen.

docs afbeelding

Soorten instellingen

Naast het uitschakelen van volledige instellingentabbladen, kunt u ook de soorten instellingen beheren die binnen die tabbladen beschikbaar zijn. Dit geeft u nog meer verfijnde afgestemde controle over wat uw klanten kunnen bewerken. U wilt bijvoorbeeld uw klanten alleen de tekstinhoud van modules laten beheren, maar voorkomen dat ze kleuren en lay-outopties aanpassen.

docs afbeelding

Module gebruik

Ten slotte kunt u ook het gebruik van volledige modules uitschakelen. Wanneer een module is uitgeschakeld voor een gebruiker, kunnen deze modules van dat type niet bewerken of nieuwe modules van dat type aan de pagina toevoegen. U wilt bijvoorbeeld elke modus uitschakelen, behalve de tekst- en afbeeldingsmodules, als u de zaken echt gestroomlijnd wilt houden voor uw klanten.

docs afbeelding