web analytics

Meest gestelde vragen

Main Accent Title Banner

Inhoud

Wat is WordPress?

Waar is een WordPress thema voor?

Waar zijn WordPress plugins voor?

Wat is Divi?

Wat is Divi ondersteuning?

Wat is de beste groote van een afbeelding?

Wat is hosting?

Wat is DNS?

Wat is een domein?

Wat is WordPress?

WordPress is een hulpmiddel waarmee je makkelijk websites kunt maken, zelfs zonder veel technische kennis. Het biedt verschillende ontwerpen en extra functies die je kunt toevoegen. Veel mensen gebruiken het voor blogs, bedrijfswebsites, en zelfs online winkels omdat het flexibel en makkelijk te gebruiken is.

terug >


Waar is een WordPress thema voor?

Een WordPress-thema is als de kleding voor je website. Het bepaalt hoe je site eruitziet, zoals de kleuren, lettertypes en waar dingen op de pagina staan. Het is alsof je een sjabloon gebruikt om een brief te schrijven; het helpt je om je website er mooi en georganiseerd uit te laten zien zonder dat je alles zelf hoeft te ontwerpen.

terug >


Waar zijn WordPress plugins voor?

WordPress-plugins zijn als apps voor je website. Ze voegen extra functies toe, zoals het maken van contactformulieren, delen op sociale media, beveiliging, en meer. Met plugins kun je je website aanpassen en dingen toevoegen zonder dat je zelf ingewikkelde dingen hoeft te doen. Het is alsof je je website kunt upgraden met handige tools, net zoals je apps op je telefoon installeert.

terug >


Wat is Divi?

Divi is een handige tool waarmee je makkelijk websites kunt maken zonder dat je verstand hoeft te hebben van coderen. Het biedt veel verschillende ontwerpen die je kunt gebruiken en je kunt de pagina’s aanpassen door gewoon dingen te verslepen en neer te zetten. Het maakt het bouwen van een website heel eenvoudig.

terug >


Wat is Divi ondersteuning?

Divi-ondersteuning verwijst naar de hulp en begeleiding die wordt geboden aan gebruikers van het Divi-thema en de Divi Builder-plugin. Dit kan bestaan uit documentatie, tutorials, forums, en directe ondersteuning van het bedrijf achter Divi, zoals via e-mail of live chat. Het doel is om gebruikers te helpen bij het oplossen van problemen, het leren van nieuwe functies en het optimaliseren van hun ervaring met Divi.

terug >


Wat is de beste groote van een afbeelding?

Voor een afbeelding op een website, met een maximale bestandsgrootte van 100 KB, is het ideaal om te streven naar een afbeeldingsgrootte van ongeveer 800 pixels breed. Dit is een goede balans tussen kwaliteit en bestandsgrootte. Zorg er ook voor dat de afbeelding gecomprimeerd is om de bestandsgrootte te verkleinen zonder al te veel kwaliteitsverlies.

terug >


Wat is caching en welke plugin kan ik gebruiken?

Caching is een techniek om de prestaties van een website te verbeteren door tijdelijk statische versies van pagina’s op te slaan. Dit vermindert de laadtijd voor bezoekers omdat de server niet elke keer opnieuw alle informatie hoeft te genereren.

Een populaire caching-plugin voor WordPress is “WP Super Cache“. Het is gebruiksvriendelijk en effectief in het genereren van statische HTML-bestanden voor snellere laadtijden. Andere opties zijn onder meer “W3 Total Cache” en “WP Rocket“. Deze plugins bieden verschillende functies en instellingen om caching te optimaliseren voor jouw specifieke behoeften.

terug >


Wat is hosting?

Hosting is het huren van ruimte op het internet om de bestanden van je website op te slaan. Het stelt mensen in staat om je website altijd en overal te bekijken. Verschillende soorten hosting bieden verschillende niveaus van middelen en controle. Het is essentieel om je website soepel online te houden.

terug >


Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name System. Het is als een telefoonboek voor het internet. In plaats van lange nummers te onthouden, zoals IP-adressen, kun je eenvoudige domeinnamen typen, zoals example.com. DNS vertaalt deze namen naar de juiste IP-adressen, waardoor je verbinding kunt maken met de gewenste websites. Het maakt surfen op het internet gemakkelijker voor mensen.

terug >


Wat is een domein?

Een domein is een unieke naam die wordt gebruikt om een locatie op het internet te identificeren, zoals een website. Het bestaat uit twee delen: een naam, zoals “voorbeeld”, en een extensie, zoals “.com”. Samen vormen ze een adres, zoals “voorbeeld.com”, waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot specifieke online locaties.

terug >