web analytics

Hoe maak ik een pagina in Divi: Een uitgebreide gids

Main Accent Title Banner

Inleiding

Dit is onze uitgebreide gids over het maken van pagina’s in Divi, het krachtige WordPress-thema dat je in staat stelt om prachtige en professionele websites te bouwen zonder enige technische kennis. In deze gids zullen we stap voor stap door het proces gaan, van het creëren van een nieuwe pagina tot het aanpassen van de inhoud en het optimaliseren voor zoekmachines. We zullen ook SEO-technieken integreren om ervoor te zorgen dat je pagina’s goed worden geïndexeerd en gevonden worden door zoekmachines. Laten we beginnen met de eerste stap: het maken van een pagina in Divi.

Stap 1: Begin met het maken van een nieuwe pagina

Om een nieuwe pagina te maken in Divi, log je in op je WordPress-dashboard en navigeer je naar ‘Pagina’s’ > ‘Nieuwe pagina toevoegen’. Geef je pagina een relevante titel die je SEO-zoekwoord bevat, bijvoorbeeld “Hoe maak ik een pagina in Divi”. Klik vervolgens op ‘Gebruik Divi Builder’ om de visuele builder te activeren.

Stap 2: Kies een layout

Divi biedt een uitgebreide bibliotheek met vooraf ontworpen lay-outs die je kunt gebruiken als startpunt voor je pagina. Klik op ‘Kies een lay-out’ en blader door de beschikbare opties om de lay-out te vinden die het beste past bij het doel van je pagina. Zorg ervoor dat de gekozen lay-out de structuur en elementen bevat die je nodig hebt.

Stap 3: Bouw je pagina met de Divi Builder

Nu begint het eigenlijke bouwproces. De Divi Builder maakt gebruik van een intuïtieve drag-and-drop interface waarmee je gemakkelijk secties, rijen en modules kunt toevoegen en aanpassen. Begin met het toevoegen van een sectie en verdeel deze vervolgens in rijen en kolommen om je inhoud te structureren. Sleep vervolgens modules naar de gewenste locatie en pas ze aan met behulp van de zijbalkopties.

Stap 4: Pas je inhoud aan

Met Divi kun je de inhoud van je pagina eenvoudig aanpassen aan je wensen. Klik eenvoudigweg op het element dat je wilt bewerken en gebruik de beschikbare opties om tekst, afbeeldingen, kleuren, en andere stijlelementen te wijzigen. Zorg ervoor dat je je SEO-zoekwoord op een natuurlijke manier in je tekst verwerkt om de vindbaarheid van je pagina te verbeteren.

Stap 5: Optimaliseer voor SEO

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is essentieel om ervoor te zorgen dat je pagina goed wordt geïndexeerd en gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Zorg ervoor dat je SEO-best practices volgt, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden in je titels, headers en metabeschrijvingen. Gebruik ook beschrijvende alt-tekst voor je afbeeldingen en zorg ervoor dat je pagina snel laadt en mobielvriendelijk is.

Stap 6: Preview en publiceer je pagina

Voordat je je pagina publiceert, is het een goed idee om een voorbeeld te bekijken om te controleren hoe deze eruitziet op verschillende apparaten en om eventuele fouten of problemen op te sporen. Klik op ‘Voorbeeld’ om je pagina te bekijken en als alles er goed uitziet, klik dan op ‘Publiceren’ om je pagina live te zetten voor de wereld om te zien.

Stap 7: Blijf experimenteren en optimaliseren

Het proces van het maken van pagina’s in Divi is een continu leerproces. Blijf experimenteren met verschillende lay-outs, stijlen en inhoudselementen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw website en doelgroep. Monitor ook regelmatig de prestaties van je pagina’s en gebruik de beschikbare statistieken om te zien welke aanpassingen nodig zijn voor verdere optimalisatie.

Conclusie

Met de krachtige tools en functies van Divi, gecombineerd met effectieve SEO-praktijken, kun je moeiteloos prachtige en goed presterende pagina’s maken die je online aanwezigheid versterken en je doelgroep aanspreken. Volg de stappen in deze gids en blijf experimenteren en optimaliseren om het maximale uit je website te halen. Veel succes met het maken van je pagina’s in Divi!