Er zijn zoveel dingen om over na te denken als het gaat om het creëren en onderhouden van een succesvolle website. Het kan lastig zijn om het creëren van uitstekende inhoud in balans te houden, zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren en ervoor te zorgen dat uw gebruikers de best mogelijke ervaring hebben. Artificial Intelligence (AI) kan een aantal van deze taken stroomlijnen om het beheren van uw site eenvoudiger te maken.

In dit artikel zullen we bekijken wat AI is en waarom het over het algemeen nuttig is voor websites. Daarna bespreken we vier specifieke gebieden waar u AI kunt gebruiken om uw WordPress-site te verbeteren en enkele geschikte plug-ins kunt voorstellen.

Laten we gaan!

De opkomst van kunstmatige intelligentie (en waarom het nuttig zou kunnen zijn)

De term “kunstmatige intelligentie” wordt gebruikt om menselijke redenering nagebootst in machines te beschrijven. Dit omvat ‘machine learning’ – het vermogen van computers om taken te leren door ervaring zonder aanvullende programmering.

Of het nu wordt gebruikt voor gegevensinvoer, koffie zetten of andere taken, het doel van AI is over het algemeen om mensen tijd en energie te besparen. Door dit te doen, heeft het meer tijd voor mensen om zich te concentreren op taken die niet kunnen worden volbracht, met name creatieve bezigheden.

Er wordt veel gespeculeerd over hoe AI in de toekomst zou kunnen worden gebruikt voor mensen. Sommige ideeën die momenteel in de maak zijn, omvatten geautomatiseerd transport, machines die gevaarlijk werk uitvoeren, zodat mensen dat niet hoeven te doen, en humanoïde  robots voor klantenservice en  assistentie bij het lesgeven .

4 manieren waarop kunstmatige intelligentie uw WordPress-website kan verbeteren

Voor nu denken we niet zo groot als humanoïde robots. In plaats daarvan zullen we ons concentreren op hoe AI op uw WordPress-site kan worden gebruikt om kleine maar belangrijke taken uit te voeren.

1. Poets je spelling, grammatica en woordkeuze om je inhoud te verbeteren

Het gebruik van de juiste spelling en grammatica is belangrijk, en niet alleen omdat je leraren op de basisschool dat zeiden. Het speelt eigenlijk een rol in de perceptie van nieuwe bezoekers van uw site. Websites met veel spelling- en grammaticafouten lijken vaak minder betrouwbaar en professioneel.

Je woordkeuze doet er ook toe. Overmatig gebruik van clichés leidt tot saaie content die uw lezers eerder zullen opgeven, terwijl nieuwe manieren om uw gedachten te uiten interessanter zijn. Bovendien kan slechte woordkeuze leiden tot verwarrende zinnen, waardoor de kwaliteit van uw communicatie met sitebezoekers wordt verminderd.

Je weet misschien dat Jetpack een proeflezing heeft , maar het is mogelijk dat je gemist hebt dat het daadwerkelijk AI gebruikt om dit te bereiken. Na de deadline kunt u spelling, grammatica en stijl controleren om uw inhoud professioneel en gemakkelijk te begrijpen te maken. Het kan zelfs detecteren wanneer correct gespelde woorden in de verkeerde context worden gebruikt, waardoor je voor gênante fouten wordt behoed. Ten slotte controleert het ook op stijlfouten, inclusief clichés en vooringenomen taal.

2. Verbeter de SEO van uw content om de zichtbaarheid van de site te verbeteren

SEO is een essentieel onderdeel van het creëren van inhoud voor het web. Als u wilt dat uw site slaagt, moet u deze rangschikken met zoekmachines, zodat gebruikers deze kunnen vinden. Hoewel niet alle SEO te maken heeft met uw inhoud, is het optimaliseren van uw tekst en afbeeldingen belangrijk.

Het optimaliseren van uw inhoud kan tijdrovend zijn, omdat het aandacht vereist voor details op verschillende gebieden. Er zijn echter een paar manieren om het proces met AI te versnellen, zodat u zich kunt concentreren op het maken van inhoud in plaats van het te optimaliseren.

Het woord WordPress-plug-in WordLift-logo.

Als u een blog of andere site met veel tekst uitvoert, kan WordLift u helpen de SEO van uw inhoud te verbeteren. Het bevat tal van functies die SEO-gerelateerde taken uitvoeren, zoals het publiceren van metabeschrijvingen, het taggen van inhoud, het organiseren van berichten en pagina’s en meer.

Bovendien wijst WordLift  gerelateerde artikelen aan die u mogelijk wilt linken en Creative Commons (CC) -afbeeldingen om uw berichten te verbeteren. Het zal ook voorstellen om uw bezoekers verder te lezen op basis van hun waargenomen interesses.

Natuurlijk moeten afbeeldingen ook worden geoptimaliseerd en is er een plug-in die u kan helpen. Automatische alternatieve tekst voegt ‘alt-tekst’ toe aan uw afbeeldingen, zodat zoekmachines deze gemakkelijker kunnen indexeren, waardoor de toegankelijkheid van uw site wordt verbeterd.

3. Automatiseer de klantenservice voor uw e-commercesite om de omzet te verhogen

In de wacht blijven staan ​​voor klantenservice is iets uit het verleden. Klanten willen snel antwoorden op hun vragen en hoewel contactformulieren en klantenservicetaken van tijd tot tijd nog steeds nuttig zijn, kunnen ze gewoon niet de snelheid bieden die de meeste mensen verlangen.

Geweldige klantenservice is essentieel voor het stimuleren van de verkoop en het produceren van terugkerende klanten. Als u AI gebruikt om uw klantenservice te behandelen, kunt u de hele dag geen aanvragen beantwoorden, maar uw klanten nog steeds de service bieden die ze nodig hebben.

Hier komen chatbots aan bod. Deze hulpmiddelen op basis van AI kunnen klanten helpen om uw site te leiden en eenvoudige vragen te beantwoorden. Als u bijvoorbeeld een e-commercesite met veel verkeer heeft, kan een chatbot bijzonder nuttig zijn.

Helaas zijn er subjectief weinig goede plug-ins voor chatbot voor WordPress. Gelukkig zijn er andere tools die goed integreren met WordPress en ook een chatbot voor klantenservice toevoegen aan uw site.

De landingspagina Landbot.io.

Er zijn verschillende chatbots die samenwerken met Facebook Messenger om klantenservice op uw site te bieden, zoals Chatfuel , Manychat en It’s Alive . We raden u ook aan Landbot.io te bekijken , waarmee u conversatie-bestemmingspagina’s kunt maken en zelfs kunt gebruiken als pop-upchatbot.

4. Toon aan gebruikers gerelateerde inhoud om hun ervaring te personaliseren

Gepersonaliseerde inhoud is een beproefde manier om bezoekers zich thuis te laten voelen op uw site. Relevantie is de sleutel voor het produceren van terugkerende gebruikers, dus hoe groter de relevantie van de informatie op uw site, hoe beter uw site op het verkeer is.

Bijvoorbeeld, Bibblio  suggereert andere berichten op uw site om uw gebruikers met betrekking tot de ene ze momenteel aan het lezen:

Het Bibblio-logo van WordPress Plugin Directory.

De AI beoordeelt uw inhoud om eerst de meest recente en meest relevante inhoud te tonen. Het werkt ook zijn algoritmen bij op basis van het gedrag van uw gebruikers, dus het leert altijd hoe inhoud wordt weergegeven waar uw gebruikers op klikken.

Als u meer contentcurator dan maker bent, is  MyCurator  een plug-in die uw proces kan stroomlijnen:

Het MyCurator-logo van WordPress Plugin Directory.

Het toont u webinhoud gerelateerd aan onderwerpen die u heeft ingesteld en leert welke inhoud u leuk vindt door te reageren op de feedback die u geeft. Het is een snelle manier om een ​​grote hoeveelheid inhoud aan uw site toe te voegen.

Conclusie

Uw WordPress-site wordt waarschijnlijk geleverd met veel dagelijks onderhoud en menselijke hulp is niet altijd een optie. Het gebruik van AI om te zorgen voor een aantal van de taken die uw site vereist, kan uw tijd vrijmaken voor meer urgente zorgen en de ervaring van uw gebruikers verbeteren.

In dit artikel hebben we vier gebieden besproken waarop AI uw WordPress-site kon verbeteren. Met AI kunt u:

  1. Poets je spelling, grammatica en woordkeuze om je inhoud te verbeteren.
  2. Vergroot de SEO van uw inhoud om de zichtbaarheid van de site te verbeteren.
  3. Automatiseer klantenservice voor uw e-commerce site om de verkoop te verhogen.
  4. Toon aan gebruikers gerelateerde inhoud om hun ervaring te personaliseren.

Heeft u vragen over kunstmatige intelligentie voor WordPress-sites? Laat het ons weten in de comments hieronder!